Domowe cebulaki

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Z pół litra wody, drożdży, cukru, szczypty soli i odrobiny mąki robimy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia. Dodajemy jajko, mąkę, olej i wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 15 kulek i pozostawiamy do wyrośnięcia. Cebule pokrojoną w kostkę szklimy na oleju, dodajemy pieczarki i smażymy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystudzenia. Kulki ciasta spłaszczamy i nakładamy na środek farsz. Pieczemy 20 minut w temp 180 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1115
Data dodania: 2010-11-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowe cebulaki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.