Domowe chipsy warzywne

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchewki, pietruszki i ziemniaki dokładnie myjemy. Następnie obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Albo nożem, albo w maszynce do tarcia warzyw - z nożykami do cięcia na plasterki.

Następnie układamy plasterki warzyw na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Posypujemy plasterki warzyw wg gustu - pieprzem, solą, papryka ostrą lub słodka.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i suszymy używając termoobiegu 15-25 minut - w zależności od grubości plastrów.

Najlepiej zjadać od razu! :)
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1034
Data dodania: 2012-01-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowe chipsy warzywne

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.