Domowy cukier waniliowy

Ocena przepisu

Składniki

  • cukier drobny 2 szkl.
  • wanilia 1 laska

Sposób przyrządzenia

Cukier wsypać do wyparzonego suchego litrowego słoika. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż, zeskrobać nasionka, wymieszać z cukrem. Pustą laskę wanilii przeciąć na kilka części, również zakopać w cukrze. Zamknąć słoik i wstrząsnąć. Cukier jest gotowy do użycia po 1 - 2 tygodniach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 426
Data dodania: 2011-05-19

Zdjęcia

Domowy cukier waniliowy
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-19
Cukier waniliowy domowej roboty
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowy cukier waniliowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.