• apette.pl
  • Dorsz marynowany z salami i mozzarellą

Dorsz marynowany z salami i mozzarellą

Ocena przepisu

Składniki

  • starta skórka i sok z dwóch limonek
  • dorsz bez skóry 4 x 175 gram
  • salami 4 plastry
  • mozzarella 4 plastry
  • pomidory 8 plasterków

Sposób przyrządzenia

Rybę umieścić w naczyniu, każdy filet polać sokiem z limonki i posypać startą skórką. Przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę (lepiej na kilka godzin). Nagrzać piekarnik do temp 180stc. Filety piec pod przykryciem około 15-20 minut. Wyjąć naczynie z piekarnika. Na każdym filecie położyć plaster salami. Wstawić naczynie do piekarnika, zapiekać 1-2 minuty, aż salami będzie chrupkie. Wyjąć, na każdym filecie położyć plasterek mozzarelli i dwa plasterki pomidorów i jeszcze raz wstawić do piekarnika na 1 minutę. Doprawić pieprzem, podawać gorące, ułożone na porcji ryżu. Ryż polać częścią sosu pozostałego z pieczenia ryby.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1090
Data dodania: 2010-03-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dorsz marynowany z salami i mozzarellą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.