Dorsz marynowany z salami i mozzarellą
Składniki
- starta skórka i sok z dwóch limonek
- dorsz bez skóry 4 x 175 gram
- salami 4 plastry
- mozzarella 4 plastry
- pomidory 8 plasterków
Sposób przyrządzenia
Rybę umieścić w naczyniu, każdy filet polać sokiem z limonki i posypać startą skórką. Przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę (lepiej na kilka godzin). Nagrzać piekarnik do temp 180stc. Filety piec pod przykryciem około 15-20 minut. Wyjąć naczynie z piekarnika. Na każdym filecie położyć plaster salami. Wstawić naczynie do piekarnika, zapiekać 1-2 minuty, aż salami będzie chrupkie. Wyjąć, na każdym filecie położyć plasterek mozzarelli i dwa plasterki pomidorów i jeszcze raz wstawić do piekarnika na 1 minutę. Doprawić pieprzem, podawać gorące, ułożone na porcji ryżu. Ryż polać częścią sosu pozostałego z pieczenia ryby.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty