Drobiowe roladki z porami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Każdą z piersi podzielić na 2 części. Każdą opłukać, osuszyć i rozbić na kotlety. Sos sojowy wymieszać z miodem i posmarować każdą pierś z jednej strony. Odstawiamy na chwilkę do zamarynowania. Pora myjemy i kroimy w talarki a następnie obsmażamy na maśle na patelni, po chwili dodajemy wyciśnięty czosnek i garść posiekanych orzeszków ziemnych. Całość doprawiamy lekko solą i pieprzem. Gdy por będzie miękki przekładamy go na plastry mięsa i zwijamy w roladki. Następnie roladki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Roladki można podlać bulionem i poddusić w sosie, ja je jedynie usmażyłam na oleju.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 544
Data dodania: 2012-06-08

Zdjęcia

Drobiowe roladki z porami
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2012-06-08
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Drobiowe roladki z porami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.