Drobiowe szaszłyki z ananasem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ananasa odsącz i pokrój w plaster* ki. Papryczkę chili oczyść, umyj i drobno posiekaj. Miętę umyj, osusz, odłóż trochę do dekoracji. Resztę pokrój w paseczki. Ananasy pokrój na drobne kawałki. Jogurt wymieszaj z posiekaną chili, miętą i kawałkami ananasa. Przypraw obficie solą i pieprzem. Mięso umyj, osusz, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Kawałki mięsa nabijaj na wykałaczkę formując falę. Następnie rozgrzej olej na patelni i smaż na nim szaszłyki z każdej strony około 3-4 minuty. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Szaszłyki podawaj z ananasem. Możesz udekorować listkami mięty i papryczką chili.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 392
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Drobiowe szaszłyki z ananasem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.