Drożdzowe serce

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zrobić zaczyn. Do mleka dodać drożdże i łyżeczkę cukru. Wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość, dodać wszystkie składniki. Dokładnie wyrobić ciasto. Odstawić na 30 minut i przykryć ściereczką. Po tym czasie ponownie wyrobić ciasto i podzielić na 4 części. Zwinąć w ruloniki i zrobić warkocz. Można dowolnie ukształtować. Ułożyć na blaszce i posmarować odrobinką rozmąconego jajka. Posypać sezamem. Pozostawić na ok 15 minut do ponownego wyrośnięcia i piec ok 20-25 min w 180 stopniach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 436
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Drożdzowe serce
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Drożdzowe serce

2012-01-31 16:15:39

wygląda pysznie :) takie puszyste

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.