Drożdżóweczka z makiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żółtka ucieramy z cukrem. W 1/3 szklanki mleka rozrabiamy drożdże. Białka miksujemy na sztywna pianę. Do mąki dodajemy mleko, rozpuszczona margarynę, utarte żółtka, rozrobione drożdże. Na koniec dodajemy ubite białka. Wyrabiamy ciasto, pozostawiamy w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Wykładamy na blaszkę. W środek kładziemy mak. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 596
Data dodania: 2010-03-11

Zdjęcia

Drożdżóweczka z makiem
halina#

Dodane przez:

halina

2011-01-18
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Drożdżóweczka z makiem

2010-03-11 20:15:07

musi być pyszna.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.