Drożdżowy serniczek z brzoskwiniami i budyniem
Składniki
Sposób przyrządzenia
Drożdże, odrobinę cukru, łyżkę mąki i mleko wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość wymieszać z pozostałymi składnikami, na koniec wlewamy roztopioną margarynę. Gotowe ciasto to takie, które odchodzi od rąk. Do wyłożonej papierem blaszki wykładamy ciasto. Na ciasto nakładamy masę serową. Żółtka oddzielić od białek . Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać pod koniec ucierania roztopioną margarynę oraz ser i ciągle ucierać. Na koniec wsypujemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, proszek budyniowy i ubitą na sztywno pianę z białek, mieszamy. Na masę serową nakładamy budyń przygotowany wg przepisu na opakowaniu. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 min w temp. 180'C.
Na gotowe ciasto nakładamy kawałki brzoskwiń. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty