• apette.pl
  • Drożdżowy serniczek z brzoskwiniami i budyniem

Drożdżowy serniczek z brzoskwiniami i budyniem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże, odrobinę cukru, łyżkę mąki i mleko wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość wymieszać z pozostałymi składnikami, na koniec wlewamy roztopioną margarynę. Gotowe ciasto to takie, które odchodzi od rąk. Do wyłożonej papierem blaszki wykładamy ciasto. Na ciasto nakładamy masę serową. Żółtka oddzielić od białek . Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać pod koniec ucierania roztopioną margarynę oraz ser i ciągle ucierać. Na koniec wsypujemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, proszek budyniowy i ubitą na sztywno pianę z białek, mieszamy. Na masę serową nakładamy budyń przygotowany wg przepisu na opakowaniu. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 60 min w temp. 180'C.
Na gotowe ciasto nakładamy kawałki brzoskwiń. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 713
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Drożdżowy serniczek z brzoskwiniami i budyniem
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Drożdżowy serniczek z brzoskwiniami i budyniem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.