• apette.pl
  • Duszone żeberka z ziemniakami, groszkiem i marchewką

Duszone żeberka z ziemniakami, groszkiem i marchewką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żeberka podzielić na porcje, posolić, popieprzyć i obsmażyć na rumiano z każdej strony. Podlać gorąca wodą i dusić do miękkości. Kawałki mięsa wyjąć, a sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody. Sos doprawić do smaku solą, chwilę gotować i zagasić ogień.

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Groszek osączyć z zalewy i wymieszać z utłuczonymi ziemniakami. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, ugotować ze szczyptą cukru i soli-odcedzić.

Tartą bułkę zrumienić na maśle i dodać marchewkę. Przez chwilę mieszać, aby obtoczyła się w złocistej bułce.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 617
Data dodania: 2012-01-29

Zdjęcia

Duszone żeberka z ziemniakami, groszkiem i marchewką
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2012-01-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Duszone żeberka z ziemniakami, groszkiem i marchewką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.