Dynia słodko-kwaśna

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dynię przekroić, oczyścić, obrać, wykroić specjalną łyżeczką kulki miąższu. Kulki dyni włożyć do miseczki, zalać octem, odstawić na dobę. Potem dokładnie osączyć na sicie. Gotować syrop z wody, cukru, goździków i cynamonu, potem dodać kawałki dyni, aby swobodnie pływały w syropie. Gotować 15 minut, aż dynia będzie szklista. Dynię włożyć do wyparzonych słoików i zalać gorącym syropem. Słoiki pasteryzować.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 3874
!Sylwia

!Sylwia

Data dodania: 2008-11-24

Zdjęcia

Dynia słodko-kwaśna
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Dynia słodko-kwaśna

2010-02-23 21:35:32

ten przepis jest w złej kategorii i prosze o zmianę.

2010-02-09 00:01:42

Gdy będę miała na jesień dynię, to skorzystam z tego przepisu.

2009-01-26 08:07:04

Bardzo smaczne, dodalem jeszcze sos tatarski i jest jeszcze lepsze, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.