Dżem jabłkowo-pigwowy

Ocena przepisu

Składniki

  • jabłka kwaśne 1,5 kg
  • pigwa 50 dag
  • cukier 1,3 kg

Sposób przyrządzenia

Owoce umyć, pigwę i 1/2 jabłek pokroić na części, wykroić gniazda nasienne, przełożyć do rondla, zalać szklanką wody, gotować do miękkości. Miękkie owoce przetrzeć przez sito. Przecier wlać do rondla, dodać cukier i gotować kilka minut. Pozostałe jabłka bez pestek pokroić na cząstki. Włożyć do wrzącego przecieru, gotować na małym ogniu 15 minut od czasu do czasu mieszając. Zdjąć szumowiny, przełożyć do wyparzonych słoików, zamknąć i odstawić do ostudzenia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2629
Data dodania: 2009-04-26

Zdjęcia

Dżem jabłkowo-pigwowy
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-03-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem jabłkowo-pigwowy

2010-02-25 17:00:53

Taki dżem jest znakomity.
!Sami#

!Sami

2009-06-29 11:29:03

Mozna dodac do pigwy anyzku i tez jest bardzo smaczne, polecam
!Cela#

!Cela

2009-05-06 10:07:35

A ja ostatnio dodalam cynamonu i epiej mi smakuje, ale takie tez jest smaczne, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.