Dżem jarzębinowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Owoce jarzębiny włożyć do zamrażalnika na 2 dni. Rozmrożone zalać 2 szklankami wrzątku. Gotować 10 minut, przecedzić. 3/4 szklanki wywaru pozostałego z gotowania jarzębiny wlać do garnka z cukrem i zagotować. Wsypać owoce jarzębiny i gotować jeszcze 15 minut. Jabłka rozgotować w pół szklance wody, gorące przetrzeć przez sito. .zmieszać ugotowana jarzębinę z przecierem z jabłek i gotować 10 minut. Gorący dżem włożyć do słoików i od razu zamknąć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1657
Data dodania: 2010-08-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem jarzębinowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.