Dżem truskawkowy babuni

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Truskawki myjemy, obieramy z zielonych gałązek, pozostawiamy do ścieknięcia. Wrzucamy do garnka gotujemy aż będą miękkie. Dodajemy cukier, laskę wanilii, żelfiksy, mieszamy. Gotujemy jeszcze 5 minut. Gorącą konfiturę przekładamy do słoiczków. Słoiczki odwracamy na zakrętki na 12 godzin. Pozostawiamy w ciepłym miejscu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1394
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Dżem truskawkowy babuni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.