Dżem żurawinowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jabłka obrane pokroić na małe kawałki, żurawiny umyte osączyć, połowę owoców rozgnieść, przełożyć do rondla,wsypać cukier, zagotować. Do gorącej masy dodać całe żurawiny oraz jabłka i gotować na małym ogniu, aż dżem stanie się szklisty. Przełożyć do twistów, pasteryzować 20 minut w temp. 95 st.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 4333
!Jolka

!Jolka

Data dodania: 2008-12-07

Zdjęcia

Dżem żurawinowy
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-01-19
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Dżem żurawinowy

2010-02-25 17:03:39

Taki dżem jest znakomity.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.