Eklerki

Ocena przepisu

Opis

Pyszne, lekkie i niestety kaloryczne...

Składniki

Ciasto

Krem

  • krem budyniowy 2 szklanki

Sposób przyrządzenia

Ciasto:
W rondlu zagotowac margarynę z wodą. Dodać cukier i przesianą mąkę z proszkiem. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.

Ostygnieta masę zmiksowac z jajkami. Przełożyc do rekawa cukierniczego i formowac w odstepach eklery.
Piec w 160 stopniach az do zbrazowienia.

Lekko przestygnięte eklerki przekrajać i nadziewać kremem budyniowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 5022
Data dodania: 2009-01-05

Zdjęcia

Eklerki
Helen#

Dodane przez:

Helen

2009-01-05
Upieczone eklerki stygną i zaraz będą nadziewane kremem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Eklerki

2010-03-04 21:04:16

Bardzo lubię eklerki.

2010-02-13 17:49:35

Apetycznie wygląda.

2010-02-04 22:04:11

Fajne są te eklery.
Trzeba je piec jak są na tej stronie tak polecane.

2010-02-03 18:50:13

Eklerki są pyszne .
!monika kubiak#

!monika kubiak

2009-02-22 23:29:14

bardzo smaczne,polecam
!aramis#

!aramis

2009-01-06 17:41:50

fajne glutki hihi :))))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.