• apette.pl
  • Ekspresowy bigos z kapusty włoskiej

Ekspresowy bigos z kapusty włoskiej

Ocena przepisu

Opis

Bardzo szybki bigosik, tak wiem, tradycjonaliści będą kręcić nosem, bo nie z kiszonej, bo nie robiony 3 dni, eee tam nie znają się.... :D

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę poszatkować i wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć mieszając. W międzyczasie pokroić na plasterki kabanosy i dorzucić do kapusty. Koncentrat wymieszać z bulionem i zalać kapustę. Dusić, aż zmięknie, na koniec przyprawić kminkiem, sola i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 8434
Data dodania: 2009-01-02

Zdjęcia

Ekspresowy bigos z kapusty włoskiej
lulu#

Dodane przez:

lulu

2007-07-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ekspresowy bigos z kapusty włoskiej

2009-01-12 12:28:55

Od dawna robie taki i jest pycha, ale zamiast kabanosow daje zwykla kielbase lub boczek.
!helcia nie w opalach#

!helcia nie w opalach

2009-01-06 17:46:58

rzeczywiscie ekspresowy :))))))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.