Eleganckie jajka na Wielkanoc

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Ryż gotujemy na sypko. Z masła i mąki robimy zasmażkę, rozprowadzamy kilkoma łyżkami zimnej wody, mieszamy tak, aby nie było grudek. Dodajemy do ryżu, dokładnie mieszamy. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, obtaczamy w pianie jajka i oblepiamy je ryżem. Jajka układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem i wysypanym bułką tartą i zapiekamy kilka minut w temperaturze 200*c.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1722
Data dodania: 2010-03-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Eleganckie jajka na Wielkanoc

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.