Fasola po bretońsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolę zalewamy 4 szklankami wody i moczymy przez noc przez co najmniej 10-12 godzin. Całość gotujemy w tej samej wodzie z ziela angielskiego oraz liściem laurowym. Na maśle szklimy posiekaną cebulę z pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy wraz z cebulą. Na końcu gotowania się fasoli dodajemy zawartość patelni, wlewamy przecier pomidorowy, przepuszczony przez prasę czosnek i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Zupę rozlewamy do głębokich talerzy i posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 506
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Fasola po bretońsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.