Fasolka po bretońsku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Dzień wcześniej fasolę namoczyć. Wsypać fasolkę do wody i zagotować, wówczas dodać kostkę rosołową. Kiełbasę i boczek pokroić bardzo drobno i przesmażyć na patelni. Dodać do gotującej się fasolki. Gotować pod przykryciem do miękkości ok. 1, 5 godziny. Pod koniec dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody i wlać do zupy. Dokładnie wymieszać i pogotować jeszcze ok. 2 minuty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 994
Data dodania: 2010-09-28

Zdjęcia

Fasolka po bretońsku
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2010-09-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Fasolka po bretońsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.