Fasolka po bretońsku

Ocena przepisu

Opis

Fasolka po bretońsku

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolę opłukać i zalać wodą, tak by przykrywała całość. Moczyć ok 8 - 10 godzin. Ugotować fasolę w tej samej wodzie, w której się moczyła do półmiękkości. Część kiełbasy i boczku pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Pozostałą część przesmażyć na łyżce oleju, oprószyć mąką. Dodać do fasoli i wszystko wymieszać. Gotować na małym ogniu. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę umyć, oczyścić i dowolnie pokroić. Cebulę pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać resztę oleju , zeszklić cebulę. Dodać przygotowaną marchew i podlać trochę wodą. Chwilę poddusić. Dodać z papryką i pokrojonymi pomidorami do fasoli. Dodać koncentrat pomidorowy.Gotować do miękkości fasoli. Doprawić do smaku majerankiem, solą, pieprzem i vegetą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 720
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Fasolka po bretońsku
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-30
Fasolka po bretońsku
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Fasolka po bretońsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.