Fasolka w sosie pomidorowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolkę oczyścić, odciąć końce. Następnie wypłukać i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Udko wymoczyć, umyć i ugotować w wodzie z kostką rosołową. Wyjąć, obrać i pokroić na kawałki. Odlać dwie szklanki bulionu mięsnego do garnka. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać obraną i startą marchew. Chwilę przesmażyć. Można też dodać 2-3 pomidory i smażyć razem z cebulą. Dodać do bulionu. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dodać do sosu razem z mięsem. Dodać też ugotowaną fasolkę. Jeśli sosu jest zbyt mało dodać bulion i kostkę rosołową. Dodać łyżkę lub dwie koncentratu. Wymieszać i chwilę gotować cały czas mieszając. Zagęścić mąką i doprawić do smaku. Fasolkę można pokroić na połowę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 643
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Fasolka w sosie pomidorowym
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-31
Fasolka w sosie pomidorowym
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Fasolka w sosie pomidorowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.