Fasolki z sosem cytrynowym

Ocena przepisu

Składniki

  • fasolka szparagowa żółta 30 dag
  • fasolka szparagowa zielona 30 dag
  • śmietanka kremówka 3/4 szklanki
  • cytryna 1 sztuka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Fasolkę umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie.

Cytrynę dokładnie wyszorować i sparzyć wrzątkiem.
Osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok.

W rondelku zagrzać śmietankę. Dodać sok i skórkę z cytryny.
Przyprawić do smaku sola i pieprzem.

Fasolkę odcedzić i polać sosem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2323
Data dodania: 2008-11-07

Zdjęcia

Fasolki z sosem cytrynowym
olga45#

Dodane przez:

olga45

2007-07-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (10)

Komentarze

Do przepisu na: Fasolki z sosem cytrynowym

2010-02-04 21:50:57

W lecie często jem fasolę szparagową, a ten przepis jest godny uwagi ze względu na połączenie 2 kolorów fasoli.

2010-02-03 12:59:44

Chyba smaczniejszy.

2010-02-01 13:00:26

Bardzo lubie fasolke , wyprobuje ten przepis.
!Kasia#

!Kasia

2009-08-20 08:00:34

bardzo dobre wege danie, jednocześnie exclusive :))
dziękuje za przepis i pomysł ze skórka cytrynową - zdecydowanie zmia smak sosu :)
!Inna#

!Inna

2009-07-16 07:33:59

Przygotowując sos można się pokusić i dodać ser pleśniowy, najlepiej z niebieską pleśnią. Zresztą taka fasolka to nadaje się do zjedzenia z różnymi sosami.
Czosnkowy: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki smietany 18%, pieprz, sól, 2 ząbki czosnku i orgazm gotowy :)
Ewentualnie można zrobić sos pomidorowy na bazie koncentratu z dodatkiem ząbka czosnku - będzie ładnie wyglądało
!Celia#

!Celia

2009-06-29 09:46:21

Ale mozna dodac bazylii drobno posiekanej i tez dobrze smakuje, polecam...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.