Fasolowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wstawić garnek z wodą do gotowania, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, wsypać kucharek. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w średnią kostkę, wrzucić do garnka. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w plastry lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do garnka. Gotować do miękkości warzyw. Fasolkę odcedzić z zalewy, przełożyć do zupy, podgotować.
W między czasie boczek pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać trochę oleju na patelni podsmażyć boczek, następnie wrzucić cebulkę, oprószyć czosnkiem granulowanym, podsmażyć.
Boczek wraz z cebulką przełożyć do zupy, podgotować jeszcze chwilę. Doprawić do smaku pieprzem, oprószyć majerankiem i skropić vegetą w płynie, wymieszać, po czym zdjąć z ognia.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 456
Data dodania: 2012-02-02

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Fasolowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.