Faszerowany łosoś

Ocena przepisu

Składniki

  • makaron sojowy 100 g
  • oliwa z oliwek 1 łyżki
  • czerwone cebule (przecięte na połowę i pokrojone w cienkie plasterki) 4 szt
  • czosnek posiekany 4 ząbki
  • marchewka pokrojona w kostkę 5 szt
  • pasternak obrany i pokrojony w kostkę 2 korzenie
  • korzeń kopru pokrojony w kostkę 1 szt
  • dymki, pocięte wzdłuż na kawałki dług 5cm 4 szt
  • kolendra świeża posiekana 1 filiżanka
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • łosoś (bez ogona, głowy i ości) ok 5 kg

Sposób przyrządzenia

Gotuj makaron w garnku z wrzącą wodą przez 4-6 minut i odcedź. W tym samym czasie podgrzej oliwę w dużym rondlu, na średnim ogniu. Podsmaż cebule (ok. 2 minuty), dodaj czosnek i smaż przez 1 minutę, a następnie dodaj marchew, pasternak, koper, dymki i kolendrę. Smaż warzywa przez 3-4 minuty. Na ostatnia minutę smażenia dodaj makaron. Przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Podgrzej piekarnik do 260stc. Napełnij wnętrze łososia nadzieniem a następnie obwiąż go dokładnie nitką kuchenną, zaciskając mocno co 1, 5cm. Podgrzej grubą blachę do pieczenia w piekarniku. Wyłóż jej dno papierem do pieczenia i ułóż na niej łososia. Piecz łososia przez 30 minut w temperaturze 260stc, a następnie nastaw piekarnik na opiekanie i zostaw łososia na kolejne 1-2 minuty, aby zbrązowiał. Nie spal go!!! po wyjęciu z piekarnika zostaw łososia na 5 minut, a następnie pokrój go na plastry. Przed podaniem zdejmij nitkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1169
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowany łosoś

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.