Faworki z piersi kurczaka

Ocena przepisu

Składniki

  • pierś z kurczaka 2 szt
  • przyprawa do drobiu 100 g
  • bułka tarta do panierowania
  • jajka do panierowania

Sposób przyrządzenia

Pierś z kurczaka kroimy na cienkie paski (takie jak na faworki), następnie przez środek paseczka robimy przecięcie i zawijamy mięso tak jak faworki. Następnie posypujemy przyprawą do drobiu i odstawiamy na około godzinę. Po tym czasie faworki mięsne obtaczamy w rozkłóconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się ładnie zrumienią. Podajemy jako przystawkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 546
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Faworki z piersi kurczaka
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faworki z piersi kurczaka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.