Filet z halibuta z kaszą pęczak

Ocena przepisu

Składniki

  • filet z halibuta 4 szt
  • pęczak ugotowany 20 dag
  • bekon posiekany 5 dag
  • bekon 8 plastrów
  • szlotka 2 szt
  • bób ugotowany 10 dag
  • kapary 4 szt
  • kiełki groszku szparagowego 1 opakowanie

marynata

sos

  • masło 3 łyżki
  • szalotka 1 szt
  • koncentrat buraczany 100 ml
  • wino czerwone wytrawne 50 ml
  • miód pitny 100 ml
  • miód pszczeli 1 łyżka
  • pzyprawy korzenne 1 łyżka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • ziele angielskie 1 szczypta
  • liść laurowy 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Halibuta zamarynować w marynacie zrobionej ze składników wymienionych i odstawić do lodówki na 60 minut. Plastry bekonu suszyć 30 minut w piekarniku. Bekon posiekany podsmażyć na patelni, szalotkę, kaszę i bób całość wymieszać i doprawić. Zrobić sos: w rondelku na łyżce masła podsmażyć szalotkę, dodać miód, koncentrat buraczany, wino, miód pitny i przyprawy. Całość zagotować, aż sos zgęstnieje i zaciągnąć go pozostałym masłem i doprawić. Filety z halibuta piec 20 minut, podawać na gorącym pęczaku z plastrami bekonu i kiełkami, kaparami oraz sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3065
Data dodania: 2009-01-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Filet z halibuta z kaszą pęczak

2010-02-23 19:03:08

to jest to.

2009-01-23 21:07:54

Zrobilem i jestem w tym przepisie zakochana jest super, polecam tez zrobic

2009-01-15 13:06:53

Jest bardzo zdrowe to polaczenie, bardzo bardzo polecam. No i duzo witamin, a latwe do zrobienia.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.