• apette.pl
  • Focaccia z suszonymi pomidorami, szynką i cebulką

Focaccia z suszonymi pomidorami, szynką i cebulką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników zagnieść ciasto, powinno być miękkie i elastyczne. Zagniatać mikserem z przystawką do ciasta drożdżowego (hakiem) lub ręcznie, kilka minut. Przykryć, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce, by podwoiło objętość.

Po godzinie ponownie zagnieść, przez chwilę. Rozwałkować na średnicę około 25 cm. Wyłożyć na blachę oprószoną mąką i odstawić na 20 minut do napuszenia (powinno podwoić objętość). Po tym czasie kciukiem zrobić mocne wgłębienia w cieście, odstawić na 10 minut.

Delikatnie spryskać oliwą, wyłożyć pokrajane suszone pomidory, szynkę, krążki cebulii i zioła.

Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200ºC. Lekko ostudzić na kratce i podawać ciepłą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1243
Data dodania: 2011-04-21

Zdjęcia

Focaccia z suszonymi pomidorami, szynką i cebulką
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-04-21
Focaccia z suszonymi pomidorami, szynką i cebulką
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Focaccia z suszonymi pomidorami, szynką i cebulką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.