Francuskie rogaliki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Maka, jajka, wodę oraz sól zagnieść ze sobą. Na stolnicy rozwałkować ciasto. Na rozwałkowane ciasto położyć margarynę i zawinąć w ciasto. Wałkiem, mocno "bić" ciasto. Następnie rozwałkować i zwinąć na 4 części i ponownie "pobić" ciasto i rozwałkować. Czynność tą powtórzyć 4 razy. Ciasto zawinąć w ściereczkę i schłodzić w lodówce przez 24godziny. Po tym czasie rozwałkowane ciasto przeciąć na 4 równe prostokąty a następnie każdy prostokąt jeszcze na pół by powstały trójkąty. Trójkąty ciasta zwinąć i uformować w kształt rogalika. Ułożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 20 min w temp. 170'C. aż się ładnie zarumienią. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 434
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Francuskie rogaliki
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Francuskie rogaliki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.