Frytki domowe

Ocena przepisu

Opis

Frytki-danie bardzo szybkie, ale i tuczące, więc ostrożnie z przejadaniem się nimi.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na grubsze plastry, a potem na podłużne cienkie paski tej samej wielkości i osuszamy ręcznikiem papierowym, by podczas smażenia ziemniaki nie pryskały. Rozgrzewamy bardzo mocno tłuszcz-olej słonecznikowy lub oliwę w garnku, lub we frytkownicy i potem stopniowo wrzucamy frytki i smażymy na złoty kolor, od czasu do czasu mieszając. Odsączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy ciepłe, posypując solą do smaku. Niektórzy spożywają je z majonezem, czy ketchupem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1267
Data dodania: 2010-02-08

Zdjęcia

Frytki domowe
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-02-11
Frytki domowe.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (7)

Komentarze

Do przepisu na: Frytki domowe

2010-02-18 20:43:16

Jak tak pisze Monika 4, to muszą być dobre tulipanie.

2010-02-18 13:57:41

Muszę spróbować.

2010-02-17 17:12:17

Posmakują ci .

2010-02-16 22:12:48

Dobrze, drugim razem dodam na pewno dla smaku.

2010-02-16 11:40:38

Spróbuj dodać jeszcze przyprawę do ziemniaków.

2010-02-16 00:24:47

To dobrze Monika 4.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.