Galaretka z kurczakiem

Ocena przepisu

Opis

Galaretka z kurczakiem

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ugotować mięso z warzywami i przyprawą do zup. Zostawić do przestygnięcia. Obrać i pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. W potrzebnej ilości wywaru rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Pokrojone mięso wyłożyć do małych salaterek lub szerokich szklanek. Na mięsie ułożyć połówki jajek. Z marchewki i pietruszki wyciąć rybki. Z zielonej pietruszki i pora przygotować "wodorosty" i umieścić w tężejącej galaretce, którą zalewamy mięso. Udekorować groszkiem i jajkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 438
Data dodania: 2011-05-19

Zdjęcia

Galaretka z kurczakiem
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-19
Galaretka z kurczakiem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka z kurczakiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.