Galaretka z nóżek cielęcych
Składniki
Sposób przyrządzenia
Marchew oraz pietruszkę obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Nóżki cielęce oczyszczamy i wkładamy do garnka. Natępnie nóżki zalewamy wodą, dodajemy pokrojone marchewki oraz pietruszkę, listek laurowy, sól, pieprz, przyprawę wegeta, gotujemy na małym ogniu około trzy godziny. Po ugotowaniu nóżki wyjmujemy, oddzielamy mięso od kości i drobno kroimy. Wywar przecedzamy, dodajemy żelatynę, odstawiamy. Na dnie małych salaterek wykładamy marchewkę z wywaru, kukurydzę oraz mięso. Całość zalewamy tężejącym wywarem i wstawiamy do lodówki na 10 godzin. Po tym czasie salaterki przekręcamy do góry dnem i wyjmujemy galaretki na talerz. Dekorujemy wg uznania.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty