Galaretka z nóżek cielęcych

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Marchew oraz pietruszkę obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Nóżki cielęce oczyszczamy i wkładamy do garnka. Natępnie nóżki zalewamy wodą, dodajemy pokrojone marchewki oraz pietruszkę, listek laurowy, sól, pieprz, przyprawę wegeta, gotujemy na małym ogniu około trzy godziny. Po ugotowaniu nóżki wyjmujemy, oddzielamy mięso od kości i drobno kroimy. Wywar przecedzamy, dodajemy żelatynę, odstawiamy. Na dnie małych salaterek wykładamy marchewkę z wywaru, kukurydzę oraz mięso. Całość zalewamy tężejącym wywarem i wstawiamy do lodówki na 10 godzin. Po tym czasie salaterki przekręcamy do góry dnem i wyjmujemy galaretki na talerz. Dekorujemy wg uznania.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 673
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Galaretka z nóżek cielęcych
halina#

Dodane przez:

halina

2011-01-09
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka z nóżek cielęcych

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.