Gąski

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Migdały zmielić. Do mąki dodać masło, posiekać nożem, połączyć z przetartymi przez sito gotowanymi żółtkami oraz migdałami i 5 dag cukrem. Zagnieść ciasto i pozostawić na 30 minut w chłodnym miejscu. Ciasto podzielić na kawałki o wadze 2 dag, uformować malutkie rogaliki, ułożyć w odstępach na blasze i upiec. Gdy lekko zżółkną, zdjąć gorące, ułożyć na półmisku i posypać pozostałym cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1425
Data dodania: 2009-03-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Gąski

2010-02-23 15:35:07

Ciekawy nazwa

2010-02-18 00:32:47

Fajna nazwa.

2010-02-03 13:37:58

Smaczne , mozna polukrować lukrem.
!Alis#

!Alis

2009-06-29 14:51:06

Mozna dodac jeszcze do tego cynamonu, jest super smaczne..
!Lena#

!Lena

2009-05-07 09:51:38

Mozna tez polac polewa i sa smaczniejsze, polecam wyprobowac..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.