Gęś duszona z kapustą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Połówkę sprawionej gęsi podzielić na kawałki, natrzeć je majerankiem, osolić i posypać lekko pieprzem. Zrumienić na gorącym tłuszczu. Podlać w rondlu wodą, dusić na słabym ogniu. Gdy mięso zmięknie, dodać pokrojoną na tłuszczu. Dusić wszystko do miękkości, w razie potrzeby dolać trochę wody. W przypadku kapusty czerwonej należy udusić ją osobno i połączyć z uduszoną gęsią przed podaniem. Potrawę podawać z ziemniakami lub pyzami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1377
Data dodania: 2010-02-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Gęś duszona z kapustą

2010-02-22 21:53:55

Gęś nie, a kapusta tak jak dla mnie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.