Gołąbki w pomidorach

Ocena przepisu

Składniki

sos

Sposób przyrządzenia

Kapustę obgotować w lekko osolonej wodzie 5 minut. Oddzielić liście. Ryż wymieszać z mięsem, dodać przyprawy i zgnieciony przez praskę czosnek. Na środku każdego liścia ułożyć porcję farszu i uformować gołąbki. Umieścić je w garnku i zalać 2 szklankami bulionu rozpuszczonego w wodzie. Gotować godzinę. Przygotować sos: kostkę rozpuścić w szklance wody, dodać przecier i doprawić do smaku. Gołąbki polać sosem pomidorowym, podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1294
!Caren

!Caren

Data dodania: 2008-12-25

Zdjęcia

Gołąbki w pomidorach
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki w pomidorach

2010-02-25 20:42:14

Ja również zaliczam się do miłośników gołąbków.

2010-02-23 15:36:44

Bardzo lubię gołąbki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.