Golonka w galarecie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Golonkę myjemy, oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, nacieramy solą, pieprzem, odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Golonkę zalewamy mała ilością osolonej wody, gotujemy pod przykryciem do miękkości, pod koniec gotowania dodajemy włoszczyznę. Z ugotowanej golonki usuwamy kości, układamy na półmisku, smarujemy chrzanem, układamy pokrojonego pomidora, posypujemy natką pietruszki. Pół litra wywaru mieszamy z koncentratem pomidorowym i białkiem, zagotowujemy, dodajemy żelatynę namoczoną w małej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku, zagotowujemy. Wywar cedzimy na sicie, zalewamy golonkę, odstawiamy do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1420
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Golonka w galarecie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.