Grillowana tortilla

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przygotować sos - do jogurtu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz, wszystko dokładnie wymieszać i schłodzić. Pierś umyć, oczyścić a następnie pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą go gyrosa i odstawić na ok 2-3 godzin. Gotowe grillować na złoty kolor, co jakiś czas przewracając. Tortillę oraz cebulę pokrojoną w plasterki grillować. Tortillę posmarować sosem czosnkowym, następnie nałożyć liść sałaty, ponownie posmarować sosem czosnkowym i układać kolejno plasterki - pomidora, rzodkiewki, grillowaną cebulkę, ogórka, kawałki grillowanego mięska. Polać jeszcze raz sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać zawiniętą w folię bądź na talerzu. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1375
Data dodania: 2011-05-27

Zdjęcia

Grillowana tortilla
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-27
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grillowana tortilla

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.