Grilowany łosoś

Ocena przepisu

Opis

Smacznego

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przygotowanie:
umyte filety z ryby rozcinam na prostokątne kawałki, posypuję solą i pieprzem, wlewam sok z cytryny i na oliwę z oliwek, dodaję posiekaną natkę pietruszki. Delikatnie mieszam i pozostawiam w marynacie na 50 minut. Delikatnie nakładam na drewniane długie wykałaczki okrojone kawałki łososia. Rozpalam grilla (węgiel drzewny), układam na rożnie i bardzo często obracam, aż do równomiernego przypieczenia. Przygotowanie jest bardzo proste - super smakuje a przy tym błyskawiczne.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 944
Data dodania: 2010-05-22

Zdjęcia

Grilowany łosoś
konstancja18#

Dodane przez:

konstancja18

2010-05-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grilowany łosoś

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.