Groch z kapustą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch opłukać, zalać letnią wodą i zostawić na noc. Na drugi dzień odsączyć, posolić i zalać niewielką ilością wody. Dodać pół łyżeczki kminku, pół łyżeczki oleju i gotować do miękkości. Posiekaną cebulę zrumienić na reszcie oleju. Dodać mąkę i zasmażyć. Rozprowadzić zimnym wywarem z grochu. Połączyć kapustę z grochem i zasmażką i doprawić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 828
Data dodania: 2010-12-06

Zdjęcia

Groch z kapustą
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Groch z kapustą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.