Grochówka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch przebrać, umyć, zalać zimna wodą (2litry) i pozostawić na noc, a następnego dnia ugotować w ciepłej wodzie. Boczek umyć, włożyć do rondla, zalać woda (2litry) i zagotować. Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, pokroić, po 30 minutach dodać do wędzonki i gotować jeszcze 40 minut. Ugotowany boczek wyjąć i pokroić w kostkę, wywar zaś przecedzić i dodać do grochu. Groch i włoszczyznę przetrzeć przez sito i połączyć z wywarem. Cebule obrać, umyć, posiekać, zrumienić na tłuszczu i dodać do zupy wraz z pokrojoną wędzonką. Doprawić do smaku.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1085
Data dodania: 2010-03-23

Zdjęcia

Grochówka
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grochówka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.