Grochówka na żeberkach

Ocena przepisu

Opis

Grochówka na żeberkach

Składniki

Sposób przyrządzenia

Groch opłukać, namoczyć. Żeberka umyć, włożyć do garnka i zalać ok 2, 5 l wody. Dodać groch i gotować ok 30 minut. Następnie mięso wyjąć, obrać i rozdrobnić. Włożyć do zupy razem z obranymi i umytymi ziemniakami i liściem laurowym. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się zupy. Dodać też przesmażoną pokrojoną cebulę z czosnkiem. Pod koniec gotowania dodać zasmażkę z masła i mąki. Dodać majeranek. Doprawić do smaku.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 70 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1022
Data dodania: 2010-11-12

Zdjęcia

Grochówka na żeberkach
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-12
Grochówka na żeberkach
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grochówka na żeberkach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.