Groszek z jajkami w galarecie

Ocena przepisu

Składniki

Galareta:

  • rosół 2 szklanki
  • białe wino 0,5 szklanki
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • żelatyna 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Zrobić galaretę:
żelatynę rozpuścić we wrzątku. Rosół zagotować wraz z winem i octem winnym. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Całość dokładnie wymieszać. Na spód salaterki wylać warstwę galarety i wstawić na kilka minut do zamrażalnika.

Na stężonej galarecie ułożyć połówki jajek i zalać następną warstwę galarety i ponownie wstawić do lodówki. Gdy stężeje wsypać odsączony groszek. Zalewamy pozostałą galaretą i jeszcze raz wstawić do lodówki. Talerz ozdobić sałata, pomidorkami i rzodkiewką. Odwrócić salaterkę z galaretą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 476
Data dodania: 2011-10-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Groszek z jajkami w galarecie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.