Gruszki czekoladowe

Ocena przepisu

Opis

Tani i szybki deser.

Składniki

  • gruszki 5 szt
  • cytryna 1 szt
  • czekolada 2 tabliczki
  • śmietana kremówka 150 ml

Sposób przyrządzenia

Płuczemy gruszki, obieramy nie odrywając ogonków, odcinamy jedynie spody. Z cytryny wyciskamy sok, i maczamy w nim gruszki, po czym gotujemy je przez 15minut na parze. Czekoladę połamać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wrzucić do rondelka i zalać śmietaną kremówką, podgrzać na małym ogniu i ubić trzepaczką. Gruszki maczamy w czekoladzie i ustawiamy je na talerzach. Dekorujemy wiórkami czekoladowymi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1079
Data dodania: 2010-06-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gruszki czekoladowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.