Gruszki w czerwonym winie

Ocena przepisu

Składniki

  • cukier 15 dag
  • gruszka 6 sztuk
  • czerwone wino deserowe 1| 2 litra
  • wanilia 1 laska
  • cynamon 1 laska łyżeczka
  • nalewka z gruszek 1| 2 litra

Sposób przyrządzenia

Obrane gruszki dzielimy na połówki. Usuwamy gniazda nasienne. Gruszki układamy ściśle w naczyniu żaroodpornym. Wino mieszamy z cynamonem, dodajemy wanilię i cukier , dusimy pod przykryciem 15 minut.Wyjmujemy gruszki do kompotierek, syrop gotujemy aż do zgęstnienia.Gdy będzie miał konsystencję kisielu , odcedzamy i mieszamy z nalewką . Zalewamy gruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 844
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gruszki w czerwonym winie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.