Gruszki z porzeczkowym sosem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czyścimy porzeczki, 2 łyżki odkładamy a pozostałe miksujemy i przecieramy przez sitko. Wodę zagotowujemy w garnku i dodajemy do niej przetarte porzeczki. Gotujemy je przez 10 minut regularnie mieszając. Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na połówki, pozbywamy się gniazd nasiennych, skraplamy sokiem wyciśniętym z cytryny i wkładamy do wody z porzeczkami.

Owoce gotujemy jeszcze przez kwadrans, wsypujemy odłożone porzeczki. Gruszki wyjmujemy, układamy w salaterkach i polewamy porzeczkowym sosem. Chłodzimy w lodówce przez parę godzin. Można udekorować porzeczkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 528
Data dodania: 2011-06-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gruszki z porzeczkowym sosem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.