Grzanki pijańce

Ocena przepisu

Składniki

  • sucharki 12 szt
  • jajka 4 szt
  • rum 1 kieliszek
  • margaryna 7 dag
  • koniak jajeczny 5 kieliszków małych
  • cukier 1 łyżka
  • morele 15 dag

Sposób przyrządzenia

Sucharki zalać jajkami ubitymi z cukrem i rumem. Rozmiękczone sucharki usmażyć z obu stron na margarynie. Ułożyć na talerzu. Morele pokroić w drobną kostkę i wymieszać w jajecznym koniaku. Pokryć grzanki, podawać letni.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 654
Data dodania: 2008-11-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Grzanki pijańce

2010-02-23 22:00:15

nie jadlam tego nigdy

2010-02-03 18:58:33

Dość ciekawy ten przepis.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.