Grzybowa

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniaki 150 g
  • olej roślinny 1/2 łyżeczki
  • kurki świeże 70 g
  • cebula posiekana 1 łyżeczka
  • rosół warzywny 250 ml
  • sos sojowy 2 łyżki
  • sherry wytrawna 1 łyżeczka
  • bazylia 2 listki
  • świeżo zmielony pieprz biały

Sposób przyrządzenia

Kurki oczyścić, większe grzyby pokroić na pół. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Olej rozgrzać w rondlu, krótko smażyć na nim kurki, przełożyć na talerz, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Na ten sam tłuszcz wrzucić cebulę i ziemniaki, zeszklić. Podlać rosołem, gotować ok. 15 minut na małym ogniu. Zupę zmiksować na gładko, ponownie zagotować. Przyprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i sherry. Do zupy włożyć grzyby, podgrzać. Posypać posiekanymi listkami bazylii.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 640
Data dodania: 2010-03-23

Zdjęcia

Grzybowa
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-03-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grzybowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.