Grzybowe placuszki

Ocena przepisu

Składniki

Ciasto

Sposób przyrządzenia

Grzyby musimy oczyścić, odciąć nóżki, umyć, odsączyć i obgotować przez 15 minut w osolonej wodzie. Aby zrobić ciasto musimy wymieszać żółtka z piwem, dodać szczyptę soli i tyle mąki, aby uzyskać gęstość taka jak przy cieście naleśnikowym. Z białek ubijamy sztywną pianę, którą mieszamy z ciastem, dodajemy łyżkę oleju i całość wymieszamy. Grzyby zanurzamy w cieście i smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1009
Data dodania: 2010-10-18

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grzybowe placuszki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.