Gulasz mazurski

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso ugotować z warzywami w małej ilości wody, przecedzić. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na tłuszczu. Do rondla włożyć usmażoną cebulę, oddzielone kości, pokrojone w kostkę mięso. Dodać wywar i dusić na małym ogniu. Kiedy ziemniaki są miękkie dodać obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru, dodać sól, pieprz. Podprawić mąką i śmietaną, zagotować.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1809
!rec

!rec

Data dodania: 2008-08-21

Zdjęcia

Gulasz mazurski
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-05-20
Gulasz mazurski
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Gulasz mazurski

2010-02-22 22:03:09

Dla smakoszy mięsa czemu nie.
!jolka#

!jolka

2008-08-21 23:48:59

Musze ten gulasz przetestowac

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.