Gulasz z baraniny ozdobiony dymką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte mięso pokroić w niewielką kostkę, włożyć do miseczki posypać solą, pieprzem i drobniutko posiekanym czosnkiem, wymieszać, przykryć i zostawić na godzinę. Po tym czasie w rondlu na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso, dodać najpierw pokrojone pomidory bez skórki, a po chwili pokrojoną dymkę i skórkę z jednej cytryny, posolić, skropić bulionem, dusić pod przykryciem na małym ogniu. Pod koniec duszenia wrzucić pokrojona natkę pietruszki i wlać sok z jednej małej cytryny. Wymieszać
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 504
Data dodania: 2010-05-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gulasz z baraniny ozdobiony dymką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.